Dutch English German

Sollar Challenge team Universiteit Twente

 MME Technology BV helpt Solar Challenge Team Twente om te laten zien waar Twente toe in staat is.

 

De Zweedse solar pionier en avonturist Hans Tholstrup is de oprichter van de World Solar Challenge®. In 1982 doorkruiste hij Australië van west naar oost met een zelfgebouwde zonneauto, de ‘Quiet Achiver’. Sinds 1987 vindt elke twee jaar de World Solar Challenge plaats. Hierbij rijden deelnemers van over de hele wereld van Darwin (in het noorden) naar Adelaide (in het zuiden). Het kan gezien worden als dé showcase van nieuwe geavanceerde automotive technologie en een promotiemiddel om duurzaamheid onder de aandacht te brengen.

 

Fuelled by the spirit of friendly competition, the World Solar Challenge champions the creative integration of technical and scientific expertise across a wide range of disciplines, providing a focus for bright young minds.
- Chris Selwood, event director

 

Ook in 2013 start Solar Team Twente voor de zesde keer de World Solar Challenge® met als doel om de befaamde 3010 km het snelst af te leggen. Onderwijsinstellingen, bedrijven, overheid en particulieren uit de regio Twente steunen het team om dit doel te bereiken. Tijdens de komende race in Australië gaat Solar Team Twente laten zien waar Twente toe in staat is!
Aangezien M.M.E. Technology BV al deze initiatieven volledig ondersteund gaat M.M.E. Technology BV het Solar team sponseren middels het frezen van de totale samenstelling van de body en diverse componeneten.